Optometrie

Optometrie bij Moonen Optiek: HBO optometrist in Zuid-Limburg

De HBO-optometrist levert oogzorg op maat. Het beroep van optometrist is (als enige in de optiek) erkend en geregistreerd. Alleen HBO opgeleide optometristen zijn erkend optometrist. Ons lidmaatschap van het OVN staat hier borg voor. Naast oogmetingen horen het opsporen van oogafwijkingen bij bijv. diabetes en staar tot zijn taken; samenwerking met huis- en oogartsen in de regio draagt bij aan optimale zorg en de snelste hulp. Een onderzoek door de optometrist kan alleen op afspraak plaatsvinden.
De optometrist houdt zich dus bezig met de zorg voor het oog, en is gespecialiseerd in het vaststellen van oogafwijkingen zoals staar. De optometrist is, in tegenstelling tot het beroep van opticien, wettelijk erkend en beschermd via de wet BIG. Het bepalen van de (bril)correctie is slechts een klein onderdeel van een optometrisch onderzoek. Voor een optometrisch onderzoek dient u een afspraak te maken. Bij dit onderzoek kan het zijn dat er pupilverwijdende druppels gebruikt worden: hierdoor wordt u tijdelijk (2 a 3 uur) wat lichtgevoeliger. Een basis optometrisch onderzoek kost € 35,-.
Daarnaast kan er een apart onderzoek verricht worden als u last heeft van droge of tranende ogen. Afhankelijk van de uitslag van het onderzoek krijgt u een advies of doorverwijzing.

Wij zijn lid van de OVN.

Moonen OPtiek lid van OVN

Moonen Optiek Optometrie